Hjem Kontakt
 
Fjellvandring i Tatrafjellene


Fjellvandring i Tatrafjellene


Ekte Naturopplevelser

Dersom du og dine venner ønsker å kombinerer en aktiv ferie med nye kulturopplevelser, anbefaler vi fjellvandring i de fantastiske Tatrafjellene. Etter flere dager på tur vil du glemme hverdagens stress og rette fokus på deg selv og en skjønn natur. Turstiene går gjennom Polens vakreste daler og fjelltopper i Tatrafjellet. Vi tilrettelegger turen etter hver enkelt sine ønsker.

Eksempel på tur - 10 dager:

Dag 1
Ankomst til Krakow. Transport med minibuss fra Krakow til Zakopane. Overnatting i Zakopane på et 3 stjerners hotell. Middag med folklore musikk i en typisk lokal fjellbyatmosfære.

Dag 2
Etter frokost blir man møtt av en turguide som informerer om hele programmet for fjellvandringen. Transport til landsbygda KIRY (927moh). Herfra begynner fotturen. Turstien går gjennom et av Polens vakreste daler i Tatrafjellet (ca. 3 ½ timer). Stien vil ha en lett stigning oppover mot fjellet og går gjennom skogen og langs en elv. Kveldsmat og overnatting på hytten ORNAK (1 100 moh).

Dag 3
Fra ORNAK er det en lang stigning oppover mot fjellpassasjen TOMANOWA (1 686 moh). Deretter går turen fra fjelltopp til fjelltopp (over 2 000 moh) langs grensen mellom Polen og Slovakia. Hele turen varer i ca. 8 timer. Kveldsmat og overnatting på hytten KALATOWKI.

Dag 4
Fra KALATOWKI er det en slakk nedstigning til KUZNICE (1 010 moh). Derfra kjører man opp til KASPROWY (1 987 moh) med en gondol. Fra KASPROWY går man på fjelltopper til passasjen SWINICKA (2 050 moh). På turen passerer man blant annet et flott grønt fjellvann, skogsdaler, elver og mye mer før man når hytten GASIENICOWA (1 500 moh). Hele denne turen varer i ca. 6 ½ timer. Mat og overnatting i hytten.

Dag 5
Denne dagen trenger man kun å ha med det man trenger til turen, da det blir overnatting på samme hytte. Fra GASIENICOWA er det en lang stigning til passasjen ZAWRAT (2 159 moh). Her starter den vanskeligste delen av turen. Denne stien går fra fjelltopp til fjelltopp. Det er satt opp hjelpemidler på veien som tau og kjettinger som trygt skal hjelpe gjennom fjellvandringen. To guider vil være med gjennom hele denne dagen. Den høyeste toppen er KOZI WIERCH (2 291 moh). Denne turen varer i 8 ½ time.

Dag 6
Fra GASIENICOWA er det en lang stigning til fjellet KRZYZNE (2 112moh). Herfra går man ned til dalen DOLINA PIECIU STAWOW (1 671 moh). Deretter er det en lett stigning til SWISTOWKA (1 763 moh) og nedstigning til den vakreste innsjøen i Tatra – MORSKIE OKO (1 395 moh). Denne turen varer i ca. 6 timer. Kveldsmat og overnatting på hytta.

Dag 7
Lang stigning langs innsjøen til SZPIGLASOWY WIERCH (2 172 moh). Herfra kan man se alle de høyeste og vakreste toppene i Tatrafjellet. Tilbakereise til MORSKIE OKO. Videre går turen nedover til STARA ROZTOKA (1 031 moh) hvor man vil passere en stor og vakker foss på veien. Denne turen varer i ca. 8 timer. Dersom været er fint vil kveldsmaten bli servert ute ved et stort bål.

Dag 8
Dagen starter med en to timers spaserturtur på en sti. En minibuss vil ta dere med til WIELICZKA. Her vil det bli servert en lunsj og deretter vil det bli tid til å se den over 700 år gamle saltgruven. Transport til 3 stjerners hotell i Krakow.

Dag 9
På formiddagen vil det være en tre timers spasertur med guide i gamlebyen i Krakow.

Dag 10
Transport til flyplassen.

PRIS: 5 800 NOK per person - MIN. 10 PERSONER

Denne prisen inkluderer:
- lunsj på veien til Zakopane
- 1 overnatting på 3-stjerners hotell i Zakopane
- 1 middag med folklore musikk i Zakopane
- 6 overnattinger med frokost og kveldsmat i fjellhytter
- 6 matpakker til fjellturene og betaling til fjelguider
- tur med hest og kjerre
- tur med gondol
- guide i Saltgruven med inngangs billetter
- lunsj i Wieliczka
- 2 overnattinger på 3-stjerners hotell i Krakow
- 3 timer sightseeing i Krakow med guide
- alle transporter med minibuss<<<
created by quicksilver